ua en ru

Симоненко звинуватив опозицію в навмисному зриві рішення про відставку уряду

Глава фракції КПУ, народний депутат України Петро Симоненко звинуватив парламентську опозицію в тому, що вона пропонувала прийняти постанову про відставку діючого Кабінету міністрів України, знаючи, що його не підтримають комуністи, оскільки перебуває у змові з прем'єр-міністром Миколою Азаровим. Про це Симоненко заявив в ході сьогоднішньої прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вважаю, що ця постанова опозиція, так звана, писала в кабінеті Азарова. Для того, щоб не відправити у відставку, треба було не допустити, щоб за цю постанову проголосувала фракція КПУ", - сказав Симоненко.

"Чому КПУ не мала ніякого морального права голосувати за цей проект постанови? Ми збирали підписи і запрошували людей як раз підтримати нашу ініціативу (провести референдум про вибір вектора розвитку України) і 3,5 млн підписів ми збирали. Ми виступали проти того, щоб було підписано угоду, ми виступали за те, щоб народ мав право вибору, а тут написано: відправити уряд (у відставку) за те, що вони не підписали угоду (про асоціацію) у Вільнюсі.. тобто ми самі своїми б руками зрадили інтереси 3,5 млн громадян України, які поставили підписи за проведення референдуму за народною ініціативою... Ми б виступили проти себе, коли розкривали і доносили вам угоду (про УА з ЄС), яке завдавало величезної шкоди економічним інтересам України", - також зазначив Симоненко.