ua en ru

Сімферопольська компанія просить суд визнати недійсними на території України товарні знаки МТС

Сімферопольська компанія просить суд визнати недійсними на території України товарні знаки МТС товарні знаки МТС
 

Сімферопольське ТОВ "МТС" звернулося в господарський суд м. Києва з позовом про визнання недійсними на території України міжнародних товарних знаків, що належать групі ВАТ "Мобільні Телесистеми" (МТС), говориться в документах російського оператора.

У МТС повідомили, що компанія діє строго в рамках міжнародного і українського законодавства і на законних правах використовує в Україні товарні знаки, що мають міжнародну реєстрацію, і готова відстоювати свої права в суді.

Фірмове найменування "МТС", під яким сьогодні надає послуги зв'язку 100% дочірня компанія ВАТ "МТС" в Україні, зареєстровано в 1993 р., відразу після створення акціонерного товариства, а найменування ТОВ "МТС", що належить позивачу, зареєстровано через вісім років - в 2001 р., пояснили в прес-службі російського оператора.

Там нагадали, що в рамках Паризької конвенції по охороні промислової власності, учасниками якої є і Росія, і Україна, права на фірмове найменування охороняються на всій території країн-учасниць конвенції без необхідності реєстрації товарного знака на території кожної держави. Тому ВАТ "МТС" має пріоритетне право на зазначене фірмове найменування і відповідний йому товарний знаки, у тому числі і на території України.

Також в російській компанії відзначили, що, за наявними даними, ТОВ "МТС" не веде комерційної діяльності вже протягом декількох років. "Ми розцінюємо даний позов як спробу окремих впливових сил поживитися за рахунок сильного бренду, що особливо актуально в ситуації передвиборної гонки в Україні", - зазначили в МТС.

"Мобільні Телесистеми" - російський оператор стільникового зв'язку. МТС і дочірні компанії мають ліцензії на надання послуг мобільного зв'язку стандарту GSM-900/1800 практично у всіх регіонах РФ, а також у Білорусі, Узбекистану, Туркменістану та України. Також компанія має ліцензію на надання послуг 3G на всій території РФ. Компанія обслуговує понад 100 млн абонентів в РФ, Україні, Узбекистані, Туркменістані, Вірменії і Білорусії. Основним акціонером МТС є АФК "Система" (50,8% акцій). У вільному обігу на нью-йоркської фондової біржі перебуває 37,6% акцій МТС, на ММВБ - 11,6%.

Скоригований чистий збиток групи "Мобільні Телесистеми" (МТС) по US GAAP за I півріччя 2012 р. становив 170 млн дол. проти чистого прибутку у розмірі 688 млн 655 тис. дол. в I півріччі 2011 р. Консолідована виручка групи у звітний період збільшилася на 1,2% - до 6 млрд 135,9 млн дол.

Читайте також: В Україні в липні кількість абонентів стільникового зв'язку в місячному обчисленні збільшилася на 1% - до 55,43 млн