ua en ru

У Сімферополі розгромили редакцію кримськотатарської газети, - журналіст

У Сімферополі розгромили редакцію кримськотатарської газети, - журналіст Фото: У Сімферополі розгромили редакцію кримськотатарської газети
Автор: РБК-Украина

Зловмисники знали, що "несли", оскільки неробочі машини залишилися недоторканими

У минулі вихідні в редакції кримськотатарської газети "Яньи дюнья" в Сімферополі був влаштований варварський погром і здійснений грабіж. Про це написала журналіст кримськотатарської радіостанції "Мейдан" Ельміра Румієва на своїй сторінці в Facebook.

"У понеділок вранці співробітники газети, прийшовши в редакцію, виявили, що в її приміщенні невідомі розворушили весь паперовий архів і вкрали комп'ютери і жорсткі диски, де зберігалися архіви і вся основна інформація. Були розкриті системні блоки та досліджені дані, які там зберігаються", - написала журналіст .

За її словами, зловмисники знали, що "несли", оскільки неробочі машини залишилися недоторканими. Серед архівних фотографій були розірвані ті, що були пов'язані з тими чи іншими політичними подіями (мітинги, акції тощо).

"Вандали не пройшли і повз стопки вже оформлених підписних абонементів. Вони також були розірвані", - додала Румієва.

В даний момент, за її словами, офіс редакції "Яньи дюнья" не має доступу до Інтернету. Також немає достатніх технічних засобів, щоб підготувати наступний номер.

Журналістка також закликала усіх небайдужих допомогти "Яньи дюнья" технікою і надати необхідну посильну допомогу її співробітникам.

В прошедшие выходные в редакции газеты "Янъы дюнья" в Симферополе был устроен варварский погром и совершен грабеж. В пон...

Posted by Эльмира Румиева on 4 серпня 2015 р.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові були закриті безліч місцевих ЗМІ, а також посилився тиск на журналістів.

Зокрема, у травні 2015 р. в Сімферополі поліція затримала знімальну групу російської газети "За права людини".

Раніше, у квітні, в Криму був затриманий оператор кримськотатарського телеканалу ATR Ескендер Небієв. Тоді повідомлялося, що йому інкримінували участь у мітингу 26 лютого.

Крім того, реєстрацію на півострові не отримали 10 з 11 кримськотатарських засобів масової інформації.