ua en ru

Сили самооборони Японії заявили про можливість перехоплення ракет КНДР з зарином

Сили самооборони Японії заявили про можливість перехоплення ракет КНДР з зарином Фото: ракети КНДР

У разі перехоплення отруйні речовини будуть нейтралізовані через високу температуру

Сили самооборони Японії заявили про можливість перехоплення ракет Північної Кореї з боєголовками, що містять отруйні речовини, включаючи зарин. Про це свідчить відповідь уряду країни на запит одного з депутатів, передає 47news.

Повідомляється, що з великою часткою ймовірності в разі перехоплення отруйні речовини будуть нейтралізовані через високу температуру. Якщо після перехоплення в ракеті залишаться хімічні речовини, то вони в ході падіння будуть втрачати свої вражаючі властивості, і, отже, не зможуть завдати серйозної шкоди населенню.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе раніше заявив, що існує загроза хімічної та ядерної ракетної атаки з боку Північної Кореї. "Розвиток ядерних технологій і технологій зі створення ракет є новою загрозою, і денуклерізація Корейського півострова - це ще один виклик, який Японія повинна повністю усвідомлювати", - заявив Абе.

Також японський прем'єр зазначив, що Північна Корея може мати технологію зі створення боєголовок із забороненим газом зарин.