ua en ru

Сили НАТО перехопили ряд лівійських військових кораблів, що мінували морські підходи до порту Місурати

НАТО перехопило ряд лівійських військових кораблів, що мінували морські підходи до м.Місурата, передає РБК з посиланням на Associated Press. Раніше лівійська влада заявляла, що повністю контролюють порт цього міста і буде знищувати будь-які судна, які спробують в нього зайти. Представник уряду країни Мусса Ібрагім заявив, що влада країни обіцяє амністію заколотникам, що утримують Місурату, якщо останні складуть зброю. Він також подякував владі Тунісу за "сприяння" у боротьбі з повсталими проти режиму лівійського глави Муаммара Кададфі. Раніше надходили повідомлення про сутички туніської і лівійської армій на території Тунісу.

У свою чергу представник НАТО заявив журналістам, що ніяких свідчень того, що війська М.Каддафі контролюють порт м.Місурата, немає. Представник Північноатлантичного альянсу додав, що, за його відомостями, всі околиці Місурати і саме місто знаходяться в руках повстанців.

За словами італійського адмірала Рінальда Вієрі, який відповідає за морські операції НАТО біля берегів Лівії, зараз сили Північноатлантичного альянсу ведуть розмінування підходів до Місурати.

Тим часом з моменту початку операції НАТО в Лівії пройшов місяць. За цей час військово-повітряні сили Північноатлантичного альянсу вчинили 4 тис 242 бойових вильотів, з них 1 тис. 766 були зроблені з метою нанесення ударів по військових і стратегічних об'єктах у Лівії, а також по об'єктах інфраструктури цієї країни. Сили НАТО знищили або пошкодили близько 600 об'єктів на лівійській території, в тому числі 220 танків і бронетранспортерів, 70 комплексів ППО, вразили 200 складів з озброєнням.