ua en ru

Сили коаліції ведуть обстріл Тріполі, Зувара, Місурата, Сирта і Бенгазі

Коаліційні сили ведуть обстріл лівійських міст Тріполі, Зувара, Місурата, Сирта і Бенгазі. Також почався обстріл авіабази Мітіга поблизу лівійської столиці Тріполі. Про це повідомляє Al Jazeera з посиланням на лівійські ЗМІ.
Військова операція в Лівії стартувала, коли французька авіація завдала першого удару по лівійській військовій техніці в 18:45 за київським часом. В операції зі стримування військ Муаммара Каддафі взяли участь близько 20 літаків в зоні, обмеженій 100 км на 150 км навколо м. Бенгазі, де базується опозиційний перехідний рада. 20 березня 2011 р. до берегів Лівії відправиться французький авіаносець "Шарль де Голль", передає РБК.
Також стало відомо, що американські військові кораблі, дислоковані в Середземному морі, нанесли удар крилатими ракетами по території Лівії близько 21:00 за київським часом.
Військові дії веде коаліція, до якої входять США, Великобританія, Франція, Італія і Канада.
Також стало відомо, що до військових дій готова приєднатися Іспанія - з Мадрида в напрямку Лівії вилетіли чотири винищувачі F-18. Прем'єр-міністр країни Хосе Луїс Родрігез Сапатеро повідомив, що дві військові бази на території Іспанії готові прийняти учасників операції в Лівії. Він також запропонував дозаправочний літак Boeing 707, підводний човен, есмінець і розвідувальний літак для допомоги коаліційним силам.
До операції в Лівії готові приєднатися Катар, Бельгія, Нідерланди, Данія, Норвегія. Італія запропонувала створити центр координування військових дій в Лівії на базі НАТО в Неаполі.