ua en ru

Сили АТО в Луганській області відновили міст через річку Айдар

Військові інженери оперативного командування "Північ" на сході України в зоні своєї відповідальності проводять заходи з відновлення інфраструктури звільненої території. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

Зокрема, військовослужбовці відновили міст через річку Айдар. Він з'єднає кілька населених пунктів і дозволить відновити діяльність фермерських господарств, налагодити транспортування гуманітарного вантажу до місцевого населення і т.п. Важкий механізований міст замінив частину залізобетонної конструкції, яка була знищена під час боїв.

За словами заступника командувача військами - начальника управління по роботі з особовим складом оперативного командування "Північ" полковника Володимира Яцентюка, місцеві жителі звернулися із проханням допомогти з переправою, адже найближчий міст через річку Айдар за кілька кілометрів.

Військовослужбовці, яких направили до мосту, провели інженерну розвідку, прочистили підходи до залишків залізобетонної конструкції, провели вимірювання та поклали тимчасову переправу, яка з'єднала два береги ріки.

"Міст через Айдар завдовжки 50 метрів і завширшки 10 метрів. Нам довелося відновлювати відрізок завдовжки 12 метрів і завширшки 6 метрів. Адже зараз якраз йде збирання врожаю, і переправа дуже потрібна. Відразу по закінченні робіт міст був узятий під охорону військовослужбовцями Збройних сил України", - розповів офіцер інженерної служби ОК "Північ" підполковник Сергій Шелєпало.

Сили АТО в Луганській області відновили міст через річку Айдар

Нагадаємо, в зоні АТО станом на 17 жовтня відновлено 10 із 55 зруйнованих терористами мостів.