ua en ru

Сили АТО розробили план реагування на можливу атаку з моря, - РНБО

Сили АТО розробили план реагування на можливу атаку з моря, - РНБО Джерело фото:EPA
Сили антитерористичної операції розробили план реагування на можливу атаку з моря

Сили антитерористичної операції розробили план реагування на можливу атаку з моря. Про це заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко в ефірі програми "События" на телеканалі "Україна".

За його словами зараз сили АТО укріплюють оборону на маріупольському напрямку - там побудовано багато інженерних споруд.
"Розроблений план реагування на можливу атаку, у томі числі зі з моря. Ми розуміємо, що зараз там іде розвідка - менше за все там іде зіткнення з нашими військами. Але ми не виключаємо, що може і з того боку початися якась активність , і ми до цього також готові", - заявив Лисенко.

Крім того, за його словами, активно працює розвідка, які відслідковує переміщення на півострові Крим засобів доставки техніки для нанесення ядерних ударів, про що раніше заявляли в НАТО.

"Для нас це не новина.. Ми також це знаємо... У зв'язку з цим робиться розвідка, працюють наші оперативні джерела для того, щоб хоча б упередити початок цих ударів", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, як заявив головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Бридлав, Російська Федерація перекидає в Крим засоби доставки ядерної зброї.