ua en ru

Сили АТО продовжують тримати оборону донецького аеропорту, - штаб

Сили АТО продовжують тримати оборону донецького аеропорту, - штаб Джерело фото: Reuters

Сили антитерористичної операції продовжують відбивати атаки бойовиків на аеропорт Донецька. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Незаконні збройні формування продовжують вести вогонь по донецькому аеропорту, застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети, танки і реактивну артилерію, і намагаються взяти його. Наші "кіборги" тримаються мужньо, відбивають атаки бандформувань і залишати донецький аеродром, який став новим символом українського мужності, не збираються", - сказано в повідомленні.

Крім того, як повідомляється, бойовики також ведуть вогонь з "Градів" по населених пунктах в районі аеропорту.

"З реактивних систем залпового вогню були обстріляні Піски та Авдіївка. Близько 10 години ранку Досвідченому з монастиря працював ворожий снайпер. На інших напрямках найбільш гаряче було поблизу Кримського в Луганській області, де в 13:00 терористи вели вогонь з "Градів". Загалом з 6.00 до 14.00 незаконні збройні формування 22 рази обстріляли позиції сил АТО", - уточнили в штабі.

Нагадаємо, раніше ватажок ДНР Олександр Захарченко заявив, що ДНР вже вивісив свій прапор і контролює 95% території аеропорту. У штабі АТО спростували цю інформацію, повідомивши, що бойовики готують захоплення аеропорту під прикриттям місії ОБСЄ.