ua en ru

Сили АТО передали ОБСЄ списки озброєнь для відводу

Сили АТО передали ОБСЄ списки озброєнь для відводу Фото: Андрій Лисенко

В АПУ поки не стали коментувати виконання бойовиками умов угоди щодо відведення

Сили антитерористичної операції (АТО) передали спеціальної моніторингової місії ОБСЄ списки зброї калібром до 100 мм для відводу від лінії розмежування. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні починається виконання чергового етапу мінських урік - це відвід озброєння калібром менше 100 мм в Луганській області. Воно відбувається на відстань не менше 15 км від лінії розмежування. Українська сторона вже передала списки озброєння і військової техніки представникам місії ОБСЄ", - сказав Лисенко.

Він зазначив, що в рамках першого етапу українські військові відведуть танки Т-64 і Т-72, протитанкові гармати Д-48 і Д-44 калібру 85 мм і 82-мм міномети.

"У Донецькій області відводу озброєння почнеться через 15 днів", - додав він.

Лисенко зазначив, що сили АТО вже почали відведення озброєнь. Що ж стосується бойовиків, то про це можна дізнатися зі звітів місії ОБСЄ.

Нагадаємо, відвід озброєння калібром менше 100 мм погодила тристороння контактна група 29 вересня. 30 вересня угоди про відвід підписали лідери ДНР і ЛНР.

Відвід техніки від лінії розмежування почався в Луганській області 3 жовтня. Передбачається, що процес відведення триватиме 41 день. За словами голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки, процес відбувається з обох сторін.