ua en ru

Сили АТО відвели танки на артемівському напрямку

Сили АТО відвели танки на артемівському напрямку Фото: танк ЗСУ

Найближчим часом будуть відведені міномети і артилерія

Сили антитерористичної операції (АТО) відвели танки на артемівському напрямку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"На Артемівському напрямку відбувся відведення танків ЗС України. Це перший етап відведення танків сил АТО у зв'язку з Мінськими домовленостями. Найближчим часом планується відвести артилерійські системи і міномети", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що передислокація техніки в обумовлені райони відбувалася під контролем місії ОБСЄ. Представники місії ОБСЄ провели верифікацію озброєння, зокрема, звірили номери машин з заявленими раніше списками.

У Міноборони наголосили, що українська сторона дотримується мінських домовленостей, проте в разі їх порушення бойовиками "сили АТО готові дати адекватну відсіч".

Нагадаємо, 29 вересня на переговорах контактної групи щодо мирного врегулювання в Мінську сторони конфлікту домовилися про відвід техніки калібром до 100 мм на 15 км від лінії розмежування. Відвід озброєння менше 100 мм почався з Луганської області. Сьогодні, 20 жовтня, починається другий етап відведення дрібнокаліберної зброї в зоні АТО. Збройні сили України (ЗСУ) та бойовики ДНР вже повідомили про початок відведення озброєння на дебальцевському напрямку.

Проте напередодні спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала порушення угоди про відвід техніки на Донбасі.