ua en ru

Сили АТО відбили атаку двох груп "піхоти" бойовиків під Станицею Луганської, - ІВ

Сили АТО відбили атаку двох груп "піхоти" бойовиків під Станицею Луганської, - ІВ Керівник групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук

Сили антитерористичної операції відбили атаку двох груп "піхоти" бойовиків під Станицею Луганської в Луганській області. Про це керівник групи "Інформаційний спротив" (ІС), народний депутат України Дмитро Тимчук написав у своєму Facebook.

"На Луганському напрямку, в районі н. п. Станиця Луганська, патрульна група одного з аеромобільних з'єднань українських військ під час переміщення уздовж лінії розмежування сторін була атакована двома групами "піхоти" терористів. В ході боїв противник застосував стрілецьке озброєння, гранатомети, великокаліберні кулемети. Зокрема, вогнева група бойовиків вийшла до маршруту просування українських десантників і заздалегідь зайняла вогневі позиції, а група прикриття, в свою чергу, зайняла відсісну позицію. Обидві групи діяли узгоджено і потай. (Дана схема дій описана у зводі типових тактичних завдань, розроблених Генштабом ЗС РФ кілька років тому для загальновійськових з'єднань "нового типу"). В ході зіткнення, в результаті контратаки українських десантників, терористи були відкинуті за лінію розмежування сторін", - написав Тимчук.

Він також розповів, що бойовики двічі завдали ударів по н. п. Широкіно під Маріуполем з 120-мм мінометів і 122-мм ствольної артилерії.

"Після артпідготовки в районі н. п. Широкіно розпочалося бойове зіткнення, в ході якого для атаки позицій українських військ бойовики використовували бронетехніку (відзначено дію 3-4 танків та штурмової групи "піхоти")", - зазначив Тимчук.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».В течении прошедших суток отмечался резкий рост боевой активн...

Posted by Дмитрий Тымчук on 31 Март 2015 г.

Нагадаємо, за даними штабу, бойовики з вечора 13 разів порушили режим перемир'я в зоні АТО.