ua en ru

Сили АТО відбили атаку бойовиків біля Донецького аеропорту

Сили АТО відбили атаку бойовиків біля Донецького аеропорту Фото: ситуація в зоні проведення АТО значно погіршилася

За добу бойовики 36 раз обстріляли позиції українських військових

За минулу добу, 15 травня, бойовики здійснили 36 обстрілів по позиціях сил антитерористичної операції (АТО) вздовж всієї лінії розмежування сторін. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

Наголошується, ситуація в зоні проведення АТО значно погіршилася. Бойовики проросійських НЗФ, грубо порушуючи умови перемир'я, застосовують зброю проти сил АТО, фактично вздовж всієї лінії розмежування.

В районі Досвідченого, недалеко від окупованого Донецького аеропорту, під прикриттям гранатометів, зенітних установок і 82-мм мінометів в тил сил АТО спробувала прорватися диверсійно-розвідувальна група проросійських найманців.

"Диверсанти були вчасно виявлені. Зав'язався бій, в результаті якого бойовики відступили", - відзначили в прес-центрі.


Крім того бойовики активізувалися в районі окупованого Донецька, вони з його околиць і передмістя інтенсивно обстрілювали позиції ВСУ у Авдіївки і Красногорівки зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібру 82 мм та 120 мм. По укріплень сил АТО у Мар'їнки терористи стріляли з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

"На Горлівсько-Светлодарской дузі ввечері бойовики вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів і мінометів калібру 82 мм по ВСУ, які несуть службу в районі Зайцевого. Недалеко від Луганського терористи зі стрілецької зброї і гранатометів обстрілювали сили АТО", - йдеться в повідомленні.

Також на маріупольському напрямку бойовики використовують збройні провокації проти сил АТО, застосовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Вчора зафіксовано не менше трьох обстрілу. На луганському напрямку терористи обстріляли Щастя з автоматичних гранатометів станкових і великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо, мирний мешканець села Новгородське (Донецька область) підірвався на вибуховому пристрої.