ua en ru

Сили АТО розпочали підготовку до відведення важкого озброєння на 15-кілометровий рубіж, - РНБО

Сили АТО розпочали підготовку до відведення важкого озброєння на 15-кілометровий рубіж.

Сили АТО розпочали підготовку до відведення важкого озброєння на 15-кілометровий рубіж. Про це на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"ЗСУ та інші силові підрозділи розпочали підготовку до реалізації домовленостей, які були досягнуті у Мінську. Зокрема іде підготовка відведення важкого озброєння на 15-кілометровий рубіж", - заявив Лисенко.

За його словами відходить артилерія, яка має калібр 100 мм і більше. У той же час, артилерія, яка має менший калібр, ніж 100 мм, залишається. Всі опорні пункти, які раніше були зайняті українськими військовими, залишаються під їх контролем.

"Є артилерія , яка до 100 мм, а є та, яка більше 100 мм. Це не означає, що всі війська відійшли. Відходить артилерія, яка має 100 і більше мм. Ми проводимо підготовчі заходи, готуються райони для відведення цієї техніки, тому що серед поля її не можна залишати і зараз цей процес триває. Українські військові показують приклад, як це треба робити", - зазначив Лисенко.

На питання журналіста, чи залишають сили АТО якісь опорні пункти, речник РНБО відповів: "Ні, всі залишаються на місцях".

Нагадаємо, 20 вересня 2014 р. в Мінську учасники тристоронньої контактної групи Україна - ОБСЄ - Росія підписали меморандум, згідно з яким позиції сторін у зоні антитерористичної операції закріплюються по лінії на 19 вересня 2014 р. Також згідно з меморандумом, сторони повинні відвести важке озброєння і створюють 30 кілометрову буферну зону.