ua en ru

Силовики знищили терориста-смертника, який намагався підірвати блокпост під Донецьком

Силовики знищили терориста-смертника, який намагався підірвати блокпост під Донецьком.

Силовики знищили терориста-смертника, який намагався підірвати блокпост під Донецьком. Про це у своєму Facebook повідомив командир 40-го батальйону територіальної оборони "Кривбас" Микола Колесник.

"В районі 24:00 (в ніч на 3 серпня)на блокпосту 40-го батальйону територіальної оборони "Кривбас" під час прориву на автомобілі був ліквідований смертник, метою якого було знищення блокпоста і мирних жителів, эвакуирующихся з охопленого вогнем Донецька", - написав Колесник.

За його словами, автомобіль на швидкості понад 100 км/год намагався врізатися в блокпост. Прицільним вогнем бійців батальйону "Кривбас" водій був знищений, а машина зробила просіку в лісопосадці і зупинилася в полі. Місце події було оточене до прибуття саперів і слідчої групи.

Під час розмінування автомобіля були вилучені дві міни осколкових спрямованого дії (МОН), приєднані до сидінь, граната РГО, а також пластит російського виробництва. Також в автомобілі було знайдено пропуск ДНР, виписаний 28 липня так званим "головою уряду" ДНР Олександром Бородаєм і "міністром оборони Ігорем Стрілецьким, а також таблички з написами "Діти", "Вантаж 200".

"Швидше за все, основним завданням смертника була спроба створити умови для прориву оточених груп бойовиків ДНР з Донецька після знищення блокпоста", - зазначив Колесник.