ua en ru

Силовики повинні піти у відставку, оскільки не зуміли розслідувати справи Майдану, - Рабінович

Силовики повинні піти у відставку, оскільки не зуміли розслідувати справи Майдану, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

На думку нардепа, нинішня влада "боїться" результатів розслідування

Злочини на Майдані досі не розкрито, тому що нинішня влада боїться результатів їх розслідування. Таку думку висловив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі телеканалу "112-Україна".

Зокрема, Рабінович заявив, що не вірить, що за три роки не можна розслідувати вбивства з тисячами свідків і фактів. На його думку, влада просто не хоче цим займатися.

"Якщо б захотіли розслідувати, вже б давно розслідували. Або нічого розслідувати, чи бояться результатів, тому і не розслідують. Я не вірю в те, що за три роки не можна розкрити злочин, де є тисячі свідків, тисячі всяких фактів. Якщо ви за три роки не зуміли розслідувати вбивства на Майдані, йдіть у відставку. Вийдіть і скажіть: "Три роки минуло, ми не змогли нічого добути, у нас профнепридатність. Ми зараз зрозуміли, що їмо хліб даремно. Ми зараз самораспускаемся, нехай приходять нові люди в прокуратуру і розслідують". Якщо є така організація з загальною назвою "правоохоронна система", і вона не дає нам відповіді на питання, значить вона не працює", – переконаний політик.

Він підкреслив, що розслідування вбивств на Майдані – найголовніша справа для нинішніх чиновників, адже саме на заявах про те, як вони розкриють всі злочини, які сталися під час Революції Гідності, вони прийшли до влади.

"Від цієї системи чекати більше нічого. Якщо вона за 3 роки не змогла розкрити найголовніше для них злочин, тому що на цих злочинах вони до влади приходили. На розповідях про те, що вони розкриють всі, що на Майдані відбулося. Аж надривалися зі своїми промовами з трибуни. І що тепер? Хоч би одна людина встала і сказала: "Не виправдав надії", – і пішов. Ні – всі сидять з чесними мордами і кажуть, що все в порядку і все добре", – заявив парламентарій.

Крім того, нардеп прокоментував версії італійських журналістів про нібито причетність до вбивств на Майдані трьох громадян Грузії.

Як писали українські ЗМІ, італійський інтернет-портал Gli Occhi Della Guerra опублікував фільм-розслідування, в якому кілька людей, які називають себе грузинами, стверджують, що в лютому 2014 року вони були в команді снайперів на Майдані. Нібито їм поставили завдання стріляти і активістах, і по правоохоронцях.

"Є факт заяви італійських журналістів про нібито причетність до вбивств на Майдані трьох громадян Грузії. Прокуратура що повинна зробити? Викликати їх на допит і запитати, чи є у них якісь факти, що підтверджують їх слова. А Горбатюк (глава департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, – ред.) дає цього всього просто якусь оцінку. Слідчі повинні оперувати дієсловами, а не епітетами. Цей же Горбатюк сказав, що за три роки розслідувань вбивств на Майдані посадили тільки одну людину. Вчора, на честь річниці Майдану, Інтерпол зняв з розшуку Захарченка (екс-голова МВС Віталій Захарченко, – ред.). Що це таке? Вони ж перебувають у владі. У них всі судові інстанції, прокуратура, поліція, – все у них в руках. Я не знаю, чи мають рацію журналісти в своїх фільмах або не праві, але розслідувати прокуратура це зобов'язана. За три роки можна відповісти на одне питання – хто винен у вбивствах на Майдані?", – зазначив лідер партії "За життя".