ua en ru

Силовики мають якомога швидше надати докази висунутих Гужві звинувачень, - НСЖУ

Силовики мають якомога швидше надати докази висунутих Гужві звинувачень, - НСЖУ Фото: Ігор Гужва (УНІАН)

Томіленко додав, що редакційна політика очолюваного Гужвою видання, "безумовно, викликає багато питань"

Силовики мають якомога швидше надати переконливі докази висунутих головному редактору інформаційного ресурсу "Страна.uа" Ігорю Гужві звинувачень. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

"Обшук редакції ЗМІ та затримання головного редактора - надзвичайна ситуація! Особливо враховуючи, що "Страна.ua" має високі рейтинги і дозволяє собі системно критикувати високопосадовців. Тому силовики мають якомога швидше надати переконливі докази на підтвердження серйозності висунутих звинувачень", - зазначив він.

Разом з тим, Томіленко додав, що редакційна політика очолюваного Гужвою видання, "безумовно, викликає багато питань", але, на думку Томіленка, вона має обговорюватися самими журналістами, експертами, суспільством і лише в разі порушення закону - державою.

"Ситуація, коли Генпрокуратура змагається за "лайки" у Фейсбуці тих, кому не подобається редакційна політика "Страни", - неприйнятна! Міжнародні партнери НСЖУ вже стривожені нічними обшуками і затриманнями. І вимагають, як і ми, аргументованих пояснень саме такій поведінці силовиків. І запитують, чи ця ситуація не є проявом вибірковості?", - додав він.

Обшук редакції ЗМІ та затримання головного редактора - надзвичайна ситуація! Особливо враховуючи, що "Страна.ua" має вис...

Опубліковано Sergiy Tomilenko 22 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головного редактора інформаційного ресурсу "Страна.uа" Ігоря Гужву після затримання близько 04:00 23 червня 2017 року відвезли до будівлі Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві.