ua en ru

Сильний вітер та мокрий сніг. В Україні потеплішає, але оголошено штормове попередження

Сильний вітер та мокрий сніг. В Україні потеплішає, але оголошено штормове попередження Фото: в Україні оголошено штормове попередження на завтра (Віталій Носач, РБК-Україна)

В Україні в четвер буде сніг та мокрий сніг, почне посилюватися вітер до штормових значень. Спочатку сильний вітер буде на заході та півночі, а післязавтра, у п'ятницю, практично скрізь в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebook-сторінку синоптика Наталки Діденко.

За її даними, температура повітря найнижчою очікується у східній частині та на північному сході, вночі до -9-13, вдень -3-8 градусів. На півночі тепліше буде в Житомирській та Київській областях, вдень 0,-2 градуси. У Чернігівській та Сумській областях - ще морозно, -4-7 градусів.

На заході від -2 морозу до +2 тепла. Разом з тим, у Вінницькій області близько нуля, Кропивницький з районами та Черкаська область -1-3 градуси, Полтавська область, Дніпро з районами -3-7 градусів.

Сильний вітер та мокрий сніг. В Україні потеплішає, але оголошено штормове попередження

На півдні в Одеській області 0+1 градус, у Миколаївській, Херсонській областях та в Криму 0-3 градуси морозу, в Запорізькій області -2-5 градусів.

У Києві 27-го січня очікується сніг та мокрий сніг, на дорогах та тротуарах додаткова каша, ожеледиця.

Вітер із заходу завтра посилиться в другій половині дня. Протягом дня четверга температура повітря у столиці коливатиметься в межах від 2 морозу до 1 тепла.

Кінець тижня буде в Україні порівняно теплим, зазначила синоптик.

Прогноз УкрГідрометцентру

У західних, вдень і в північних та місцями центральних областях невеликий мокрий сніг, на заході країни з дощем; на решті території без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця.

Вітер західний, південно-західний, 7-12 м/с, вдень у західних областях подекуди пориви 15-20 м/с, в Карпатах до 25 м/с.

Сильний вітер та мокрий сніг. В Україні потеплішає, але оголошено штормове попередження

Температура у західних областях вночі 0-5 морозу, вдень від -2 морозу до +3 тепла; у східних, Сумській областях та в Карпатах вночі -8-13, вдень -3-8 морозу; на решті території вночі -5-10 морозу, вдень від -4 морозу до +1 тепла.