ua en ru

У Siemens заявили, що не укладали контракт з РФ на постачання устаткування в Крим

У Siemens заявили, що не укладали контракт з РФ на постачання устаткування в Крим Фото: Siemens (facebook.com/SiemensUA)

У Siemens заявили, що компанія дотримується положення про санкції

В Siemens заявили, що не укладали контракт з Російською Федерацією на постачання устаткування в окупований Крим. Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Так, у німецькій компанії Siemens заперечують, що укладали контракт з російською компанією "Технопромекспорт" на поставку обладнання для будівництва електростанцій в Криму.

"Повідомлення ЗМІ про те, що Siemens уклали контракт з ВАТ "Технопромекспорт" на поставку обладнання для будівництва електростанцій в Криму, не відповідають дійсності. Цей факт також відображено в офіційній заяві ВАТ "Технопромекспорт", - йдеться в повідомленні.

У компанії також відзначили, що не розкривають деталі окремих контрактів, але заявили, що Siemens "немає підстав вважати, що газові турбіни, згадані у статтях новин, призначені для Криму".

"Siemens завжди веде свою діяльність у всіх політичних і правових рамках. Siemens поважає рішення щодо санкцій і, звичайно ж, буде дотримуватися нинішніх положень про санкції", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше видання Reuters з посиланням на джерела повідомляло, що Російська Федерація завезла в окупований Крим дві газові турбіни Siemens німецького виробництва в обхід санкцій.