ua en ru

Siemens розірве договір з компаніями з РФ після скандалу з турбінами в Криму

Siemens розірве договір з компаніями з РФ після скандалу з турбінами в Криму Фото: офіс Siemens (100r.org)

Siemens припиняє співпрацю з російськими компаніями

Німецький концерн Siemens розірве договір з компаніями з Росії після скандалу з поставкою газових турбін до окупованого Криму. Про це йдеться в офіційному прес-релізі Siemens.

Зокрема, в Siemens зазначили, що отримали інформацію про незаконні поставки чотирьох турбін в Крим, які призначалися для електростанції в Тамані. Також в концерні розцінили цей крок як грубе порушення контрактів на поставку Siemens і правил Євросоюзу.

Також повідомляється, що Siemens продовжує ініціювати кримінальні справи проти відповідальних осіб з російської сторони, а також подачу позовів, щоб зупинити інші поставки до Криму і забезпечити повернення турбін до Тамані. Siemens також запропонувала викупити обладнання і анулювати первинний контракт.

"Щоб попередити перевезення обладнання або надання послуг, які можуть порушити правила експортного контролю, Siemens також переглянув свої відповідні інвестиції та ліцензійні угоди з російськими компаніями, пов'язаними з цим питанням", - йдеться в повідомленні.

У концерні відзначили, що Siemens повністю відмовиться від своєї частки в російській компанії "Интеравтоматика", ініціює припинення дії ліцензійного угоди з російськими компаніями в області поставки обладнання для електростанцій з комбінованим циклом.

Крім того, Siemens припинить поставки обладнання для виробництва електроенергії за існуючими контрактами державним замовникам в РФ.

Нагадаємо, раніше в Росії назвали можливий відхід Siemens з країни "чутливим ударом".