ua en ru

Siemens просить призупинити позов щодо постачання турбін у Крим

Siemens просить призупинити позов щодо постачання турбін у Крим Фото: Siemens просить суд призупинити розгляд одного з позовів до "Ростеху" (фото з відкритих джерел)

Компанія чекає рішення за позовом своєї російської "доньки"

Siemens просить Арбітражний суд Москви призупинити розгляд справи до структур російської компанії "Ростех" про визнання незаконними поставок турбін в окупований Крим. Відповідне клопотання суду заявив представник німецької компанії, передають РІА-Новини Крим.

Згідно з повідомленням, позивач призупинити розгляд справи до закінчення розгляду позову ТОВ "Сіменс технології газових турбін", щодо визнання незаконної операції з постачання турбін між СТГТ і ВАТ "ВО "Технопромекспорт" (ВАТ ТПЕ) від 10 березня 2015 року.

Представник позивача аргументував свою заяву тим, що судовий акт з того справі буде мати обов'язкове значення в цій справі.

Зазначимо, що арбітражний суд Москви сьогодні, 2 листопада, розглядає позов Siemens до двом структурам "Ростеха" - ВАТ "ВО "Технопромекспорт" (ВАТ ТПЕ) і ТОВ "ВО "Технопромекспорт" (ТОВ ТПЕ. В обох позовах німецький концерн вимагає визнати незаконною угоду по поставці своїх турбін для споруджуваних в Криму електростанцій.

Крім того, у разі рішення на свою користь, компанія вимагає повернути поставлене обладнання виробнику, тобто дочірньому підприємству Siemens в Росії, яке другим позивачем у цьому процесі.

Нагадаємо, 30 жовтня Апеляційний арбітражний суд Росії дозволив монтаж турбін Siemens в окупованому Криму.