ua en ru

Siemens прийняла юридичні заходи для запобігання встановленню своїх турбін в Криму

Siemens прийняла юридичні заходи для запобігання встановленню своїх турбін в Криму Фото: Siemens (flickr.com/surber)

Німецький концерн зробив кроки по запобіганню незаконній установці турбін в Криму

Німецький концерн Siemens прийняв юридичні заходи для запобігання встановлення своїх турбін на території окупованого Російською Федерацією (РФ) півострова Крим. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на власне джерело в компанії, знайоме з ситуацією.

"Siemens прийняла юридичні заходи для запобігання встановлення своїх турбін в Криму, регіон, на який поширюються санкції Європейського Союзу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в Siemens повідомляли, що постачав турбіни для проекту на російському Таманському півострові, але минулого тижня стало відомо, що Росія доставила їх у Крим, де президент Володимир Путін пообіцяв встановити стабільне енергопостачання.

"Всі кроки були зроблені, щоб запобігти будівництву, установці та експлуатації газових турбін Siemens в Криму", - заявило джерело в компанії, надавши коментар на умовах анонімності, тому що це питання все ще перебуває під слідством.

Він додав, що заходи включали також юридичні, проте не дав більш конкретної інформації. Прес-служба Siemens поки ситуацію не коментувала. Наголошується, що раніше компанія заявила про відмову надавати які-небудь поставки або послуги з установки, комісійної підтримки або гарантії, якщо турбіни були в Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецька компанія Siemens оголосила про створення робочої групи з розслідування повідомлень про постачання Росією газових турбін в окупований Крим.