ua en ru

Siemens постачає турбіни для електростанцій в Криму, - Reuters

Siemens постачає турбіни для електростанцій в Криму, - Reuters Фото: німецька компанія категорично заперечує інформацію про постачання турбін в окупований Крим

Йдеться про турбіни, які будуть створені спільним підприємством Siemens та "Силових машин"

Будівельники двох електростанцій в окупованому Криму завершили плани по установці турбіни, зроблені спільним підприємством Siemens. Про це пише Reuters з посиланням на три джерела.

Як пише видання, один з джерел - людина, що має відношення до проекту, другий - співробітник компанії "Технопромекспорт", а третій - людина з компанії, яка брала участь у тендері.

За їх словами, йдеться про турбіни, які будуть створені підприємством "Сіменс технології газових турбін" - спільним підприємством Siemens та "Силових машин".

У той же час джерела агентства повідомили, що Кримські електростанції "сумісні тільки з турбінами Siemens".

Німецька компанія категорично заперечує ці дані.


"Siemens LLC і всі його дочірні підприємства в Росії не поставляють яке-небудь обладнання, яке може бути використане на об'єктах, розташованих в Криму", - заявив офіційний представник компанії в Мюнхені.

"Ми займаємося тільки постачаннями для електростанції, розташованої близько до станиці Раєвська на Таманському півострові, у Краснодарському краї", - додав представник.

За його словами, німецька компанія має "контрактні умови з "Технопромэкспортом", який кілька раз підтвердив у відповідь на наш Siemens запит, що умова про кінцевому пункті поставки в контракті будуть повністю дотримуватися".

"Технопромэкспорте", в свою чергу, заявили, що не будуть використовувати турбіни "Сіменс технології газових турбін для електростанцій в Криму.

Нагадаємо, " коментарі Трампа по Криму посилають світу неправильний сигнал".