ua en ru

Siemens відмовилася постачати обладнання Україні через РФ, - Коболєв

Siemens відмовилася постачати обладнання Україні через РФ, - Коболєв Фото: Андрій Коболєв (УНІАН)

Німецька компанія побоюється втратити замовлення в Росії

У німецькій компанії Siemens вирішили відмовитися від постачань устаткування для модернізації газотранспортної системи України. Про це заявив глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв під час виступу на чотирнадцятої щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Коболєв, німецька компанія побоюється втратити замовлення в Росії.

"Коли ми почали роботу над модернізацією газотранспортної системи, ми мали угоди про постачання компресорних систем виробництва Siemens. Однак згодом вони відмовилися від такого співробітництва, оскільки це загрожувало їх контрактами в РФ", - розповів Коболєв.

За його словами, модернізація газотранспортної системи вимагає гарантій транзиту газу після 2019 року. Саме тоді закінчується термін контракту з РФ.

"Для того, щоб вкладати гроші в модернізацію, ми повинні знати перспективи роботи газотранспортної системи після 2019 року. Зрозуміло, що ми втрачаємо південне напрямок транзиту (через будівництво Турецького потоку, - ред.). Тому нам потрібна ясність з Північним потоком-2", - додав він.

Нагадаємо, суд РФ повторно відмовив Siemens в арешті турбін в окупованому Криму.