ua en ru

Швейцарці висловилися за обмеження зарплат і бонусів топ-менеджерам компаній, - попередні дані

У Швейцарії пройшов референдум з питання обмеження зарплат топ-менеджерів компаній, передає Associated Press.

Ініціатива була запропонована підприємцем Томасом міндер і включає не тільки обмеження зарплат, але і бонусів, а також компенсацій при відході з компанії (так званий "золотий парашут").

Згідно з результатами попередніх опитувань, більше 60% країни висловилися за запропоновану міндер ініціативу. Розмір виплат буде визначатися раз рік акціонерами компаній. Також акціонери зможуть визначати розмір пенсій і позик керівної ланки компаній.
Раніше швейцарський фармацевтичний концерн Novartis був змушений під тиском громадськості

відмовитися від виплати від'їжджаючому чолі компанії Даніелю Вазелле бонусу в розмірі 78 млн дол У 2012 р. близько третини акціонерів UBS проголосували проти одноразової виплати новому главі банку Аксель Вебер 4 млн франків.

Проти ініціатив про обмеження бонусних виплат виступає лобістська організація підприємців Economiesuisse. Її представники вважають, що обмеження бонусів може пошкодити конкурентоспроможності Швейцарії на світових ринках. Крім того, частина топ-менеджерів вважає, що компанії завжди знайдуть спосіб виплатити преміальні платежі, які не будуть суперечити закону.

Читайте також: У Швейцарії проходить референдум про стелю зарплат для топ-менеджерів