ua en ru

Швейцарці не підтримали депортацію злочинців-іноземців

Швейцарці не підтримали депортацію злочинців-іноземців Фото: більшість швейцарців вважають вислання іноземців надмірною мірою

Проти депортації іноземців-порушників проголосували виборці в більшості кантонів і напівкантонів

На проведеному Швейцарії загальнонаціональному референдумі відхилена ініціатива правоконсервативної Швейцарської народної партії про видворення правопорушників-іноземців. Про це повідомляє BBC.

Проти цієї ініціативи проголосували виборці в більшості кантонів і напівкантонів. Підрахунок голосів триває. Проте, він вже не може вплинути на підсумки референдуму.

Більшість громадян країни вважають вислання іноземців-порушників "надмірною мірою", з-за якої можуть постраждати давно живуть в країні іноземці або навіть народилися в Швейцарії.

Як повідомляє Reuters, за даними exit poll, більшість громадян країни вважають, що не потрібно висилати з країни вчинили злочини іноземців.

Нагадаємо, ініціатором винесення на референдум цього питання виступила права Швейцарська народна партія, що добивається обмеження імміграції.

брати Участь у референдумі мають право більше п'яти мільйонів швейцарців, близько двох мільйонів проживаючих в країні іноземців не можуть брати участь у національному плебісциті.