ua en ru

Швейцарія виділила 4,3 млн франків електронного уряду в Україні

Швейцарія виділила 4,3 млн франків електронного уряду в Україні Фото: Геннадій Зубко

Програма буде реалізована протягом 2015-2019 роках

Швейцарія в рамках спільної програми Державного агентства з питань електронного урядування України та Швейцарського Бюро співробітництва "Електронне управління для підзвітності влади і участі суспільства" (EGAP) виділила Україні 4,3 млн франків на створення електронного уряду. У підписанні меморандуму взяли участь віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначається, що програма "Електронний уряд для підзвітності влади і участі суспільства" буде реалізована протягом 2015-2019 рр .. Програма буде реалізовуватись у Дніпропетровській, Одеській, Вінницькій та Волинській областях.

Крім цього, за словами Бельтрана, Швейцарія також має намір запустити наступного тижня новий проект у Сєвєродонецьку.

"Ми дуже раді, що ми починаємо цю програму сьогодні, і вона буде доповнювати інші програми, які ми впроваджуємо в Україні для поліпшення державних послуг, адміністративних послуг, а також для поліпшення децентралізації і на підтримку розвитку децентралізації, місцевої демократії", - сказав Бельтрані.

Нагадаємо, Європейський союз (ЄС) закликає Україну розвивати електронний уряд для боротьби з корупцією.