ua en ru

Швейцарія розширила санкції проти Білорусі

Швейцарія розширила санкції проти Білорусі Фото: Швейцарія розширила санкції проти Білорусі (Getty Images)
Автор: Ольга Белей

Слідом за Євросоюзом нові санкції щодо Мінська ввела Швейцарія. Під штрафні заходи потрапили 17 фізичних осіб і 9 організацій, що мають відношення до провезення мігрантів через Білорусь.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

"Швейцарія вводить новий пакет санкцій проти Білорусі. Згідно з повідомленням Федерального департаменту з економічних питань, рішення про штрафні заходи щодо 17 фізичних осіб і дев'яти організацій, що мають відношення до Білорусі, було прийнято 17 грудня, вони вступають в силу о 18.00 в понеділок, 20 грудня", - пише видання.

Зокрема, швейцарські санкції поширюються на авіакомпанію "Белавіа", білоруське держпідприємство "Центркурорт", ТОВ "Оскартур", готель "Планета" і готель "Мінськ", спецпідрозділ білоруських Прикордонних військ "Окрема служба активних заходів", компанії "Гродно Азот", "Белоруснефть" і "Белшина", а також сирійську авіакомпанію Cham Wings і базовану в Стамбулі паспортно-візову службу VIP Grub.

При цьому, серед потрапили під санкції фізичних осіб - глава білоруського Держприкордонкомітету Анатолій Лаппо, начальник Гродненської прикордонної групи Костянтин Молостов, начальник Полоцького прикордонного загону Павло Харченко, прес-секретар МЗС Анатолій Глазов, керівник Окремої служби активних заходів Ігор Крючков та інші.

Варто відзначити, що ще в серпні 2021 року влада Швейцарії оголосила про економічні санкції щодо Мінська, які передбачають обмеження торгівлі технологіями подвійного призначення і нафтопродуктами, а також заборону на кредити білоруській владі.