ua en ru

Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти Росії

Швейцарія приєдналася до недавніх санкцій Європейського Союзу проти Росії.

Швейцарія приєдналася до недавніх санкцій Європейського Союзу проти Росії. Про це йдеться в опублікованій сьогодні заяві уряду Швейцарії.

"Федеральна рада вирішила розширити поточну політику і вжити всі заходи, необхідні для того, щоб не дати можливість обходити санкції Євросоюзу на швейцарській території", - йдеться в заяві.

При цьому Швейцарія не стала копіювати обмеження ЄС, зокрема залишивши російським банкам можливості для запозичення. Щоб розмістити "довгострокові фінансові інструменти" у Швейцарії, банкам з РФ знадобиться отримати особливий дозвіл. Він буде виданий тільки в тому випадку, якщо нові випуски цінних паперів не перевищують середнього розміру таких розміщень за останні три роки.

"Дочки" п'яти російських держбанків у Швейцарії (такі як Sberbank Switzerland або Gazprombank Switzerland) зможуть безперешкодно залучати кошти, якщо зобов'язуються не передавати їх материнським компаніям в Росії.

Уряд Швейцарії також взяв до відома контрсанкции, введені Росією у відповідь на обмеження ЄС, і підкреслює, що не буде використовувати російське продуктове ембарго заради збільшення власного експорту в Росію.

Раніше до санкцій ЄС вже приєдналася Норвегія.

Нагадаємо, 31 липня 2014 року Рада ЄС офіційно ввів економічні санкції проти РФ у зв'язку з дестабілізацією ситуації в Східній Україні.

Зокрема, Євросоюз заборонив своїм компаніям і громадянам інвестувати в нові акції чи облігації п'яти російських держбанків - "Сбєрбанку", ВТБ, "Газпромбанку", "Внешэкономбанка" і "Россельхозбанку".