ua en ru

Швейцарія зробила крок до повернення Україні грошей команди Януковича

Швейцарія зробила крок до повернення Україні грошей команди Януковича Екс-Президент України Віктор Янукович

Швейцарія задовольнила запит про надання правової допомоги Україні щодо заблокованих активів, пов'язаних з екс-Президентом України Віктором Януковичем, повідомляє Swissinfo.

"Федеральне відомство юстиції задовольнило прохання, що надійшла зі сторони канцелярії генерального прокурора України про надання правової допомоги у справі заморожування активів, що належать високопоставленим представникам з оточення колишнього президента України Віктора Януковича, і видала ордер на вилучення банківських записів", - сказав представник відомства Фолко Галлі.

Швейцарія була однією з перших країн, хтось заморозив активи Януковича, а також 30 інших людей з його оточення, незабаром після того, як він був повалений на початку лютого 2014 року. На рахунках Януковича було, принаймні, 170 млн швейцарських франків.

Це перший випадок, коли представники швейцарської юстиції винесли позитивне рішення щодо юридичної запиту по справі Януковича, додав Галлі. Однак він зазначив, що прохання про надання юридичної допомоги не стосувалася колишнього Президента особисто. Зазначені особи вже фігурували в кримінальних розслідуваннях, що проводяться відомством.

Нагадаємо, 4 червня 2014 р. у Швейцарії були заблоковані всього в перерахунку 137 млн євро, які зберігаються на рахунках екс-Президента України Віктора Януковича і його оточення.