ua en ru

Швейцарія готова запровадити безвізовий режим з Україною після ухвалення відповідного рішення ЄС

Швейцарія готова запровадити безвізовий режим з Україною після ухвалення відповідного рішення ЄС Фото: Павло Клімкін

Клімкін зустрівся з керівником Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтером

Швейцарія готова запровадити безвізовий режим з Україною після ухвалення відповідного рішення з боку Євросоюзу. Про це заявив керівник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер у ході зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Женеві, повідомляє прес-служба вітчизняного зовнішньополітичного відомства.

Як зазначається, у рамках зустрічі Клімкін поінформував швейцарську сторону про триваючу напружену ситуацію на Донбасі та перебіг реформ в Україні, а також висловив вдячність за технічну і гуманітарну допомогу, що надається Україні. Крім того, сторони обговорили актуальні питання взаємодії в рамках ОБСЄ.

"Під час обговорення двосторонньої тематики було відзначено необхідність підписання угод про спрощення оформлення віз і про реадмісію. Швейцарська сторона також підтвердила готовність запровадити безвізовий режим для українських громадян після ухвалення відповідного рішення з боку ЄС", - йдеться у повідомленні.

Крім того, співрозмовники підкреслили взаємну зацікавленість у подальшому успішному розвитку торговельно-економічної та інвестиційної співпраці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Клімкін сумнівається в перспективах мирної угоди з РФ найближчим часом.