ua en ru

Швейцарія готова вдвічі збільшити обсяг гуманітарної і технічної допомоги Україні

Швейцарія готова вдвічі збільшити обсяг гуманітарної і технічної допомоги Україні Фото: посол Швейцарії Гійом Шойрер і Петро Порошенко

Порошенко провів зустрічі з послами декількох країн

Швейцарія готова вдвічі збільшити обсяг гуманітарної і технічної допомоги Україні протягом 2015-2018 років. Про це повідомив посол Швейцарії Гійом Шойрер під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком 9 грудня, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко подякував уряду Швейцарії за гуманітарну, технічну та фінансову допомогу, що надається Україні, а також закликав до активізації двосторонньої співпраці у торговельно-економічній та інвестиційній сферах.

У свою чергу Гійом Шойрер заявив про готовність його країни збільшити вдвічі обсяг гуманітарної та технічної допомоги Україні на період 2015-2018 років. Він також зазначив, що залишається пріоритетом активна участь Швейцарії у Моніторинговій місії ОБСЄ на Донбасі.

Порошенко також зустрівся з послом Молдови - Русланом Болбочаном, Албанії - Шпреси Курети, Ірландії - Чарлза Шиханом, Чилі - Альфредо Гарсіа Кастельбланко, Уругвая - пана Пабло-Ернесто Шейнер-Корреа.

Під час бесіди з Послом Республіки Молдова в Україні Президент висловив сподівання на якнайшвидшу стабілізацію політичної ситуації та формування нового молдавського уряду.

Обговорюючи з Албанії в Україні (за сумісництвом) пані Шпреси Курети питання європейської інтеграції, президент України відзначив схожість пріоритетів у зовнішній політиці у цій сфері двох країн.

У ході розмови з новопризначеним послом Уругваю в Україні (за сумісництвом) Петро Порошенко подякував уругвайському Урядові за підтримку України на виборах до складу непостійних членів РБ ООН на період 2016-2017 років.

Обговорюючи з послом Чилі в Україні (за сумісництвом) перспективи розвитку українсько-чилійських відносин, Глава Української держави відзначив зацікавленість України в посиленні торговельно-економічної співпраці з країнами Латинської Америки у сфері сільського господарства, транспорту й енергетики та в авіаційно-космічній галузі. Було домовлено про підписання ближчим часом двостороннього договору про дружбу і співробітництво, роботу над яким вже завершено.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року Швейцарія доставила більше 500 тонн гуманітарного вантажу на Донбас.