ua en ru

Швейцарія та Британія підписали угоду про Brexit

Швейцарія та Британія підписали угоду про Brexit Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Сторони врегулювали пов'язані з Brexit економічні відносини

Великобританія і Швейцарія врегулювали питання, пов'язані з майбутнім виходом Сполученого Королівства з Європейського союзу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Fox News.

Двостороння угода була підписана в Берні. Зокрема, договір забезпечує збереження двома країнами після Brexit режиму прав і обов'язків, який діє в даний час між Швейцарською Конфедерацією та ЄС.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей закликала депутатів дати їй більше часу для перегляду угоди про вихід країни із Європейського союзу.

Додамо, що представники опозиційної Лейбористської партії вимагають від Мей провести голосування по виходу Британії з Європейського союзу до кінця лютого.

Крім того, лідер Палати громад Андреа Ледсом заявила, що британський парламент обговорить пропозицію про вихід Британії з Європейського союзу 14 лютого. До цього голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що країни Європейського союзу не будуть вносити ніяких нових пропозицій по Brexit.

Туск зазначив, що у Великобританії залишилося 50 днів, щоб покинути Євросоюз. За його словами, багато людей як в Європі, так і Великобританії як і раніше воліють відмовитися від рішення по Brexit.