ua en ru

Швейцарія заарештувала майно "банкіра" Курченка, - ГПУ

Швейцарія заарештувала майно "банкіра" Курченка, - ГПУ Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Про підозру в участі у злочинній організації повідомлено посадовим особам "Брокбізнесбанку"

У Швейцарії заарештували 2 млн доларів "банкіра" депутата від Партії регіонів Сергія Курченко. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресс-службу Генеральної прокуратури України.

Зокрема, ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо створення злочинної організації Віктора Януковича та його структурного підрозділу під керівництвом Сергія Курченка, а також вчинення злочинів у паливно-енергетичному та банківському секторах економіки, сфері оподаткування.

Про підозру в участі у зазначеній злочинній організації і в скоєнні ряду злочинів в її складі повідомлено посадовим особам ПАТ "Брокбізнесбанк", який за даними слідства був підконтрольний учасникам злочинної організації.

У ході розслідування встановлено, що за участь у злочинній організації один з колишніх посадових осіб банку отримував значні суми коштів. За повідомленням компетентних органів Швейцарії встановлений один з рахунків, на який перераховувалися злочинним шляхом отримані кошти, а також за рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємства на території цієї держави.

Зараз на зазначених рахунках заарештовано кошти в загальній сумі 2 млн доларів.

Нагадаємо, у березні Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України дозволив розпочати спеціальне досудове розслідування відносно Сергія Курченка.

Курченка підозрюють у заволодінні коштами ПАТ " НАК "Нафтогаз України", у сумі 449 млн. 963 тис. 820 грн. Крім того, шляхом підробки документів було присвоєно кошти НАК "Нафтогаз України" у сумі 5 млрд. 100 млн. 36 тис. 180 гривень.

Відомо, що з лютого 2014 року Курченко знаходиться за межами України, де переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності. У зв'язку з цим він оголошений в розшук. Підозрюваному Курченко постановою слідчого судді обрано запобіжний захід - утримання під вартою.