ua en ru

У Швейцарії на референдумі підтримали спрощення натуралізації мігрантів

У Швейцарії на референдумі підтримали спрощення натуралізації мігрантів Фото: в Швейцарії пройшов референдум

Приблизно чверть населення Швейцарії складають мігранти

Швейцарські виборці в ході референдуму в неділю підтримали рішення про спрощення процедури отримання громадянства для іммігрантів третього покоління. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що після закриття виборчих дільниць екзит-поли прогнозують позитивне рішення по референдуму з результатом 59% за і 41 - проти.

Приблизно чверть населення Швейцарії складають мігранти. У порівнянні з сусідніми країнами, де процедура натуралізації значно простіша, це порівняно високий показник.

Уряд лобіює заходи, що допомагають багатьом молодим іноземцям, які народилися і виросли в Швейцарії після того, як їх бабусі і дідусі переїхали в країну. Але зараз вони стикаються з тривалою і часто дорогою процедурою натуралізації.

Відзначають, що нова поправка до конституції спрощує, але не робить автоматичною натуралізацію. Отримання громадянства стало більш доступним для добре інтегрованих людей віком не старше 25 років, які народилися в Швейцарії, ходили тут в школу принаймні п'ять років, переймали культурні цінності, опанували мову і не залежали від державної допомоги.

Нагадаємо, повідомлялося, що у Швейцарії проходять референдуми щодо податків, натуралізації та Олімпіади.