ua en ru

В Швейцарії пройшли обшуки у екс-генсека ФІФА Лінсі

В Швейцарії пройшли обшуки у екс-генсека ФІФА Лінсі Фото: екс-генсек ФІФА Урс Лінсі

Обшуки пройшли у справі про великий платіж Німецькому футбольному союзу

У Швейцарії представники поліції і Міністерства юстиції провели обшуки в будинку екс-генсека Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Урса Лінсі у справі про перерахування 6,7 млн євро на адресу Німецького футбольного союзу, передає Reuters з посиланням на заяву Федеральної прокуратури Швейцарії.

"Управління федерального прокурора Швейцарії підтверджує, що 23 листопада 2016 року були проведені обшуки за підтримки федеральної поліції в різних місцях в німецькомовній частині Швейцарії. Такі заходи були проведені в рамках розслідувань, пов'язаних з виплатою 6,7 млн євро, зробленою у квітні 2005 року", - йдеться в заяві.

Зазначимо, обшук проходив по справі про платіж на адресу Німецького футбольного союзу у розмірі 6,7 млн євро, який у квітні 2005 року зробив колишній глава компанії Adidas Роберт Луї-Дрейфус. Гроші були перераховані напередодні ЧС з футболу в Німеччині і повинні були піти на потреби заявочного комітету, проте не були відображені в жодному із звітів і податкових деклараціях. Передбачається, що кошти пішли на підкуп голосів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Швейцарія почала розслідування відносно Беккенбауера по корупції у ФІФА.