ua en ru

У Швейцарії знайшли винних у забрудненні каналізації купюрами по 500 євро

У Швейцарії знайшли винних у забрудненні каналізації купюрами по 500 євро Фото: купюри по 500 євро (pixabay.com-Alexas_Fotos)

Правоохоронці визначили, що гроші змили в каналізацію дві іспанки

У Швейцарії правоохоронці знайшли винних у забрудненні каналізації купюрами по 500 євро. Про це повідомляє CNN.

"Слідчі в Женеві намагаються з'ясувати, чому дві іспанські жінки скинули приблизно 100 тис. євро в туалети у філії банку UBS у трьох сусідніх ресторанах", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, кадри з камери безпеки привели слідчих до двох іспанських жінок. Адвокат іспанок підтвердив, що готівка належала їм.

"Це могли бути незаконні гроші, і вони могли намагатися позбутися від них. Ми повинні перевірити, звідки готівка", - заявив Вінсент Деруанд із Женевської прокуратури, відмовившись оприлюднити імена жінок.

Наголошується, що такі купюри часто використовуються відмивачами грошей через незвично великий номінал і переносимість. Крім того, використання готівкових грошей допомагає злочинцям зберігати транзакції і зберігати анонімність.

До речі, за інформацією прокуратури, кидання грошей в унітаз не є злочином, навіть якщо в результаті цього в каналізації виникло засмічення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Швейцарії співробітники прокуратури з'ясовують, чому невідомі скинули десятки тисяч євро в туалет у відділенні фінансового холдингу UBS Group AG в Женеві.