ua en ru

Швеція вводить режим прикордонного контролю з Данією через наплив біженців

Швеція вводить режим прикордонного контролю з Данією через наплив біженців Фото: біженці

Швеція прийняла в 2015 році більше 160 000 біженців

Швеція вводить режим прикордонного контролю при в'їзді на міст-тунель через протоку Ересунн, що з'єднує Швецію і Данію з 4 січня. Про це повідомляє агентство dpa.

Наголошується, що у всіх пасажирів поїздів, автобусів і поромів, які перетинають протоку, будуть перевіряти паспорти і візи, незважаючи на Шенгенську угоду,.

"Стокгольм раптово закрив кордон, прийнявши до 2015 року більше 160 000 біженців, в основному з Сирії, Іраку та Афганістану. Таким чином, Швеція з її десятьма мільйонами жителів виявилася на першому місці серед країн Євросоюзу за кількістю прийнятих біженців на душу населення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 17 грудня шведський парламент ввів паспортний контроль в поїздах, автобусах і на поромах через протоку Ересунн з 4 січня максимальним терміном на півроку. За два дні до цього рішення прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен заявив, що його країна, ймовірно, буде змушена запровадити контроль на кордоні з Німеччиною.

Нагадаємо, Швеція запропонувала Україні кредит на суму 100 мільйонів доларів. Про це заявив посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат.