ua en ru

Швеція закликає Україну ратифікувати Стамбульську конвенцію

Швеція закликає Україну ратифікувати Стамбульську конвенцію Фото: міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом (Aftonbladet)

Йдеться про конвенцію про запобігання насильству стосовно жінок

Швеція закликає Україну ратифікувати Стамбульську конвенцію. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявила міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом, передає кореспондент РБК-Україна.

"Швеція залишається великою прихильницею ратифікації Стамбульської конвенції про запобігання насильства щодо жінок. Це дуже важливе питання. Ми дуже сподіваємося, що ратифікація забезпечить більш безпечне життя для населення України", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше голова підкомітету з питань гендерної рівності та недискримінації комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Ірина Суслова повідомляла, що в Україні щодня фіксують 348 фактів сімейного насильства.

"Щодня в Україні фіксують 348 фактів сімейного насильства. Воно носить яскраво виражений гендерний характер, адже понад 70% жертв є жінками, а 90% кривдників - чоловіками. Не в останню чергу такий стан речей зумовлено військовим синдромом, коли солдати, повернувшись з фронту і не отримавши належної психологічної допомоги, зганяють агресію на жінок", - сказала парламентарій.