ua en ru

Швеція активно підтримує інтеграцію України на всіх рівнях

Швеція активно підтримує інтеграцію України на всіх рівнях Фото: прапор Швеції (pixabay.com)

Зокрема, країни співпрацюють у сфері охорони довкілля

Швеція активно підтримує інтеграцію України на всіх рівнях, зокрема у сфері охорони довкілля. Про це повідомив посол Швеції Мартін Ганстроьом під час прес-конференції "Два місяці новому ЗУ "Про оцінку впливу на довкілля. Що змінилося після скасування екологічної експертизи?", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми маємо можливість співпрацювати. Раді, що наше посольство швидко відгукнулось на пропозицію щодо співпраці у сфері охорони довкілля. Наступного тижня будуть обговорені ці питання на високому рівні. Швеція активно підтримує інтеграцію України, зокрема у частині охорони довкілля. Ми бачимо дійсний прогрес. Це дійсно є важливою частиною інтеграції України", - зазначив посол.

Ганстроьом зазначив, що всі починання України у частині захисту навколишнього середовища будуть підтриманні Швецією.

"Охорона навколишнього середовища є пріоритетом нашого уряду. Ми маємо двосторонню домовленість про співпрацю з Україною, якою передбачено від 25 до 30 млн доларів щорічно. Цей проект робить важливий внесок у боротьбу з корупцією", - повідомив він.

Так, в Україні 18 грудня 2017 року набув чинності закон "Про оцінку впливу на довкілля, яким відповідно до вимог Угоди про асоціацію та європейських директив впроваджено нову європейську модель процедури оцінки впливу на довкілля (ОВД) замість скасованої екологічної експертизи.

Нагадаємо, 3 лютого українська сторона СЦКК заявила, що Донбас перебуває на межі екологічної катастрофи.