ua en ru

У Швеції засекретять місця проживання біженців

У Швеції засекретять місця проживання біженців Фото: біженці

Це пов'язано з підпалами нових таборів для людей, які шукають у Швеції притулку

Шведська Державна міграційна служба вирішила засекретити інформацію про місця розселення біженців, які прибувають до країни. Це пов'язано з підпалами нових таборів для людей, які шукають у Швеції притулку, а також з тим, що досі поліції майже не вдалося запобігати цьому і встановити винуватців, передає "Радіо свобода".

Зазначається, що до кримінальної відповідальності поки вдалося притягти лише одну 38-річну жінку, обвинувачену у підпалі житлового будинку з квартирами для біженців у місті Булиден, що на півночі Швеції. Ніхто з мешканців будинку не постраждав. Жінка сама чекає рішення щодо надання їй притулку. Вона заперечує свою провину у зв'язку тим, що була сильно п'яна.

Упродовж останніх днів у Швеції згоріло півтора десятка житлових об'єктів, взятих в оренду міграційними службами. Підпали відбуваються майже щоночі в різних районах країни. Яким чином Державна міграційна служба має намір тримати у секреті місця проживання біженців, особливо в малонаселених житлових селищах, де всі жителі знайомі, поки не повідомляється.

Нагадаємо, прокуратура Швеції порушила справу проти біженця, який вбив двох в універмазі IKEA.