ua en ru

У Швеції біженці четвертий день живуть в автобусі і відмовляються селитися в наданому житлі

У Швеції біженці четвертий день живуть в автобусі і відмовляються селитися в наданому житлі Фото: біженці

Мігранти відмовилися виходити з транспорту, оскільки, на їх думку, пункт прийому знаходиться далеко від міста

У Швеції четвертий день триває страйк біженців, які відмовлялися покидати автобус і селитися в надане їм безкоштовне житло, передає ТАСС.

Відзначається, що в минулу неділю автобус міграційного управління привіз 50 переселенців в село Ліма в 40 км від міста Малунг провінції Даларна в центральній Швеції. Чиновники мали намір розмістити біженців в будиночках літнього туристичного табору, однак мігранти відмовилися виходити з транспорту, оскільки, на їх думку, пункт прийому знаходиться далеко від міста.

Влада вступила з біженцями в переговори, пояснивши, що вибір житла у зв'язку з величезним потоком мігрантів обмежений, і нічого іншого їм запропонувати вони не в змозі. Велика частина переселенців все ж погодилися пройти в будиночки, але 14 осіб продовжують акцію протесту в автобусі.

Власник автобуса, компанія Westin, вже звернулася в Службу майнових стягнень з проханням виселити біженців з транспортного засобу.

"Ми очікуємо рішення. Ми не знаємо, як багато часу займе його прийняття", - зазначає представник міграційного управління Марія Лефгрен.

Нагадаємо, шведська Державна міграційна служба вирішила засекретити інформацію про місця розселення біженців, які прибувають в країну.