ua en ru

Шустера позбавили ліцензії за надання недостовірних даних

Шустера позбавили ліцензії за надання недостовірних даних Фото: Савік Шустер

Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Українї через "приховування" інформації про наявність кримінальної справи

Журналіста Савіка Шустера позбавили ліцензії на роботу в Україні через надання недостовірних даних. Про це повідомив начальник відділу оформлення дозволів на використання праці іноземців Київського міського центру зайнятості Дмитро Шульга в ефірі "112 Україна".

"Підстави, на яких анульовано дозвіл на роботу, це встановлення недостовірності відомостей, наданих суспільству в документах. Ми отримали відповідну інформацію від державної служби зайнятості, і на підставі офіційних документів дозвіл було анульовано", - розповів представник центру зайнятості.


Зокрема, він пояснив, що в березні 2016 року подавалися документи на продовження дії дозволу. Серед документів була довідка про відсутність судимості. Разом з тим, згідно з інформацією Державної служби зайнятості, проти Шустера є відкрите кримінальне провадження ще від жовтня 2015 року.

"На запит ДЦЗ центрального апарату і ГФС України, про наявність кримінального провадження стосовно громадянина Канади Савіка Шустера листом № ... було з'ясовано, наявність факту розслідування кримінального провадження за даним іноземцем, внесено до ЄРДР 5.10.2015 року", - йдеться в тексті документа, яким дозвіл Шустеру було анульовано.

У свою чергу, Шустер зазначив, що зазначену довідку видає МВС.

"Не ми видаємо довідку про судимості, ми звертаємося до МВС і МВС відправляє вам офіційний лист. Цей лист є. Зараз привезуть", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні.