ua en ru

Шумило був представником компанії Zonel Operations Ltd з російським корінням, - ЗМІ

Шумило був представником компанії Zonel Operations Ltd з російським корінням, - ЗМІ Фото: Леонід Шумило

Миколаївський журналіст Федір Бондар опублікував відеозапис, датований 4 листопада 2013 року, на якому зафіксовано, як директор ТОВ "Океан-Судноремонт" Леонід Шумило надає журналістам документи, які підтверджують, що він є уповноваженим представником кіпрської компанії "Zonel Operations Ltd", повідомляють миколаївські ЗМІ з посиланням на документи.

"Юридична особа за законодавством Кіпру компанія "Зонел Оперейшинз Лімітед" ("Zonel Operations Ltd") в особі громадянина Російської Федерації Торопова Івана Володимировича, який мешкає в місті Москва, уповноважує громадянина України Шумило Леоніда Михайловича, який мешкає в Києві, бути дійсним і законним представником Компанії для вчинення будь-яких дій та реалізації будь-яких повноважень на свій розсуд і під свою відповідальність, які Компанія буде вважати належними і доцільними", - йдеться в дорученні, опублікованому миколаївським ЗМІ.

Видання відзначає, що компанія "Zonel Operations Ltd" тісно пов'язана з ще однією офшорною компанією, підконтрольною особам, наближеним до російського "Газпрому" – "Belmont Industries Inc". Вона напередодні подала позов про поновлення її як кредитора ПАТ "МСЗ "Океан". За даними ЗМІ, представником "Belmont Industries Inc" є громадянин Російської Федерації Сергій Копилов, наближений до екс-члену ради директорів ВАТ "Газпром" Югоря Юсуфова. Миколаївське видання підкреслює, що Сергій Копилов у 2010-2011 роках, а, за словами Леоніда Шумило – і по сьогоднішній день, був головою наглядової ради ПАТ "МСЗ "Океан". У той час президентом суднобудівного заводу був Леонід Шумило.

За даними ЗМІ, Леонід Шуміло 4 жовтня заявив, що ніколи не був представником кіпрської компанії "Zonel Operations Ltd", яку пов'язують з екс-міністром енергетики РФ, екс-членом ради директорів ВАТ "Газпром" Ігорем Юсуфовим.

Так, в ході прес-конференції один із журналістів попросив Леоніда Шумила прокоментувати інформацію про те, що він в 2013 році нібито був уповноваженим представником компанії "Zonel Operations Ltd".

"За "Zonel", я не можу прокоментувати. Тому що я тільки від вас чую, що я був представником "Zonel". Коментувати тут нічого", - цитують ЗМІ Леоніда Шумила.