ua en ru

Шульц розкритикував партію Меркель за провал переговорів по коаліції в Німеччині

Шульц розкритикував партію Меркель за провал переговорів по коаліції в Німеччині Фото: Мартін Шульц (Philippe Grangeaud / flick.com)

Глава СДПН заявив, що згода на консультації щодо коаліції не означає її формування

Глава партії німецьких соціал-демократів (СДПН) Мартін Шульц розкритикував партію канцлера Німеччини Ангели Меркель за провал переговорів про коаліцію. Про це повідомляє DW.

"Шульц в останній день партійного з'їзду 9 грудня вчергове підкреслив, що згода партії на консультації щодо коаліції з переможцями вересневих виборів не означає автоматичного її формування", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, він також розкритикував Християнсько-демократичний союз (ХДС) канцлера Німеччини за провал переговорів про коаліцію "Ямайка".

"Мені поперек горла стоїть те, що інші заганяють країну в глухий кут у питанні формування уряду, а ми (соціал-демократи. - ред.) вже не вперше в історії повинні брати на себе відповідальність", - резюмував Шульц.

Відзначимо 7 грудня з'їзд схвалив попередні консультації з партією Меркель щодо коаліції. У переговорах з ХДС / ХСС, СДПН наполягатиме на 11 принципових для неї позиціях.

Серед них - "солідарна і соціальна Європа", гідна зарплата і інноваційна економіка, освітня і пенсійна реформи, посилення місцевих громад, обмеження зростання цін на оренду житла і збільшення чисельності поліції. Соціал-демократи також відкидають ідеї про введення верхньої межі прийому біженців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Федеративній республіці Німеччина з'їзд Соціал-демократичної партії Німеччини схвалив попередні переговори з партією Ангели Меркель про створення коаліції.