ua en ru

Шульц пообіцяв зробити все можливе для якнайшвидшого введення безвізового режиму України з ЄС

Шульц пообіцяв зробити все можливе для якнайшвидшого введення безвізового режиму України з ЄС Фото: Мартін Шульц

Звіт ЄК буде представлений у вересні

Президент Європарламенту Мартін Шульц пообіцяв зробити все можливе для якнайшвидшого введення безвізового режиму України з ЄС. Про це сьогодні у Києві заявив Президент Європарламенту Мартін Шульц, передає кореспондент РБК-Україна.

"Друге питання... Це питання безвізового режиму. Ми дуже активно обговорювали цей аспект у Ризі і я тоді пообіцяв і зараз хочу ще раз публічно повторити свою обіцянку, що я зроблю все можливе для того, щоб прискорити процес переговорів. Ще залишаються деякі проблематичні питання, які необхідно вирішити, але в мене є таке відчуття, що звіт комісії буде представлений у вересні і на основі результатів цього звіту я досить таки оптимістично дивлюся в майбутнє і думаю, що ми зможемо подолати ті останні перешкоди, які залишилися", - заявив Шульц.

"Звіт ЄК буде представлений у вересні і думаю, що ми зможемо знайти рішення подолати останні перешкоди, тому що безвізовий режим та вільна торгівля є надзвичайно важливі як для українців, так і для розвитку Європи", - зазначив Шульц.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після Ризького саміту в ЄС не залишилося противників безвізового режиму з Україною.