ua en ru

Шульц підтвердив відмову від посади глави МЗС Німеччини

Шульц підтвердив відмову від посади глави МЗС Німеччини Фото: Мартін Шульц (spd.de)

Дискусії в партії навколо його кандидатури є загрозою успішного прийняття коаліційної угоди

Лідер німецьких соціал-демократів Мартін Шульц підтвердив відмову від посади міністра закордонних справ у новому уряді Німеччини, пояснивши це тим, що внутрішньопартійні дискусії навколо його кандидатури є загрозою успішного прийняття коаліційної угоди на партійному з'їзді СДПН. Про це повідомляє Die Welt.

"Тому я заявляю про відмову приєднатися до федерального уряду і в той же час сподіваюся, що це закінчить кадрові дебати в СДПН", - пояснив він.

"Ми створюємо політику заради людей цієї країни. Це означає, що мої особисті амбіції стоять нижче інтересів партії", - написав Шульц в Twitter.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Шульц відмовився бути міністром закордонних справ у новому уряді Ангели Меркель. Повідомляється, що на Шульца чинився тиск з-за того, що відразу після виборів він заявив, що ні в якому разі не працюватиме в уряді Федерального канцлера Німеччини, голови Християнсько-демократичний союзу Ангели Меркель.

7 лютого повідомлялося, що згідно домовленості, досягнутої в ході коаліційних переговорів в Німеччині, новим главою Міністерства закордонних справ країни стане глава Соціал-демократичної партії Німеччини Шульц.