ua en ru

Шульц відмовився очолити МЗС Німеччини, - джерела

Шульц відмовився очолити МЗС Німеччини, - джерела Фото: Мартін Шульц (Philippe Grangeaud/flick.com)

Причина відмови від посади не вказана

Глава німецьких соціал-демократів (СДПН) Мартін Шульц відмовився бути міністром закордонних справ у новому уряді Ангели Меркель. Про це повідомляють німецькі ЗМІ з посиланням на власні джерела в СДПН, зокрема, видання Suddeutsche Zeitung і DW.

Згідно з інформацією видання, Шульц обіцяє озвучити причину відмовила сьогодні.

Повідомляється, що на Шульца чинився тиск через те, що відразу після виборів він заявив, що ні в якому разі не працюватиме в уряді Федерального канцлера Німеччини, голови Християнсько-демократичний союзу Ангели Меркель.

Нагадаємо, 7 лютого повідомлялося, що згідно домовленості, досягнутої в ході коаліційних переговорів в Німеччині, новим главою Міністерства закордонних справ країни стане глава Соціал-демократичної партії Німеччини Шульц.

На даний момент міністром закордонних справ Німеччини є Зігмар Габріель, він також входить в "нормандську четвірку" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) глав МЗС з питання вирішення ситуації в Україні.

Зазначимо, учасниками коаліційних переговорів є Соціал-демократична партія Німеччини Мартіна Шульца, Християнсько-демократичний союз Ангели Меркель і Християнсько-соціальний союз Хорста Зеехофера.