ua en ru

Шухевич попередив нардепов про загрозу державного перевороту у зв'язку з прийняттям нового закону про РНБО

Народний депутат з фракції Радикальної партії Олега Ляшка Юрій Шухевич заявив, що з ухваленням законопроекту № 1343 "Про внесення змін в закон України "Про Раду національної безпеки і оборони України" щодо вдосконалення координації і контролю у сфері національної безпеки і оборони" виникає загроза державного перевороту. Про це він заявив в ході сесійного засідання парламенту.

"Створюється зовсім інший орган. Це державний переворот. Створюється нової орган - третє джерело влади. Ми вже мали два джерела влади, будемо мати третій", - заявив Шухевич.

У той же час, як повідомив голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки нардеп з фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський, під час підготовки до другого читання було внесено близько 40 поправок, з яких 3 були враховані.

За його словами, норми цього законопроекту виписані в межах повноважень РНБО і Президента України, які вказані в Конституції України.

"На РНБО покладено контрольні та координаційні функції як у мирний так і у воєнний час", - зазначив Пашинський.

За його словами, секретар РНБО буде мати право координувати и контролювати виконання рішень, прийнятих виключно РНБО і введених в дію указом Президента.

Нагадаємо, 11 грудня народні депутати підтримали в першому читанні законопроект № 1343 щодо вдосконалення координації і контролю у сфері національної безпеки і оборони. За відповідне рішення проголосували 316 депутатів з 226 мінімально необхідних.