ua en ru

Штурм Жовтневого палацу: Геращенко закликала лідерів фракцій ВРУ зробити спільну заяву

Штурм Жовтневого палацу: Геращенко закликала лідерів фракцій ВРУ зробити спільну заяву Фото: Ірина Геращенко прокоментувала штурм Жовтневого палацу (УНІАН)

Штурм Жовтневого палацу у Києві стався вчора

Лідери парламенських фракцій мають зробити спільну заяву щодо штурму Жовтневого палацу у Києві представниками так званого "маршу за імпічмент" у неділю, 17 грудня. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявила перший заступ никголови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мені здається, що також буде не справедливо, якщо ми з вами зробимо вигляд, що не помічаємо тих подій, які відбулися у неділю, коли під загрозу вперше були поставлені життя і здоров'я простих громадян України через по суті терористичні дії певних, у тому числі й народних депутатів України, і інших так званих політиків поблизу Жовтневого палацу. Це та ситуація, яка потребує консолідованої політичної заяви від ВР, що ми це засуджуємо", - заявила Геращенко.

Заступник голови ВРУ зазначила, що посольства західних країн заявили про неприпустимість змішування права на мирний протест і права на мирне життя громадян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом штурму Жовтневого палацу.